zaterdag 6 oktober 2007

Bromo

We worden op tijd gewekt en een beetje brak melden we ons in de lobby. Daar krijgen we een kopje thee en een onbijtboxje voor later. Wij vinden het lekker fris maar Addie en Dewo zien er uit als twee bankrovers. Dikke truien en sjaals, Dewo heeft zelfs een bivakmuts op. Hij vindt het maar niets. Onderweg naar de Bromo komen we langs markten waar het een drukte van belang is (let wel het is 4 uur in de ochtend!) en langs groepen jongeren die al lawaaimakend op muziek instrumenten langs de huizen gaan om iedereen te wekken. Na een half uurtje komen we in een klein dorpje waar we overstappen in een jeep. Het is nog erg donker en door een dikke mist gaan we verder de berg op.





Boven aangekomen zijn er de onvermijdelijke stalletjes en warungs. Men biedt ons zelfs jassen te huur aan, nou het is fris maar wij vinden het echt niet zo heel erg koud. Er waait een koude wind, zolang je uit de wind blijft is er eigenlijk weinig aan de hand. Om 5:15 uur was de zonsopgang 'gepland'. Eerst kleurt de hemel blauw en oranje daarna lijkt het al licht en om 5:15 komt inderdaad in 5 minuten de zon op. Je voelt meteen de warmte van de zonnestralen. Er worden veel foto's gemaakt en gefilmd daarna gaan we terug naar de jeep. Ik moet natuurlijk eerst weer plassen. Het wordt zoals Dewo omschrijft een 'tarzan' wc. Het maakt mij niet uit, deze was in ieder geval fris en schoon. Opgelucht rijden we weer naar beneden naar de zandvlakte. Het lijkt of Ali Babba en de 40 rovers op ons af komen zodra we beneden komen. Maar wanneer de deur van de jeep open gaat en Egbert de zwavel geur ruikt en de paardjes ziet zakt hem de moed in de schoenen. We besluiten om niet op de paardjes te gaan maar rijden met de jeep weer terug naar het dorpje waar ons busje staat te wachten.



Op een klein terrasje bij een warung eet ik het fruit en drink het appelsap op uit het ontbijtboxje. Ook hier krijg ik meteen gezelschap van wat mensen die alles van en over mij willen weten. De kleine meid op de foto had schattige schooentjes aan met 'piepertjes' zodra ze een stap deed kon haar moeder horen waar ze heen ging. De kleine meid heeft mijn brood uit de ontbijtbox gegeten.

Geen opmerkingen: