woensdag 3 oktober 2007

Yogyakarta 2e dag



Een rustig dagje vandaag, we zijn vroeg naar de Prambanan geweest. We waren weer bijna alleen bij deze tempel, het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je de volle aandacht van de verkopers krijgt :(

Verder hebben we een leuk ritje in de becak gemaakt door Yogya langs kleine straatjes maar ook door de volle drukte van de stad. We hebben ook een sigaren fabriekje bezocht. In dit fabriekje was men nog druk om schade van de laatste aardbeving te herstellen. We hebben natuurlijk sigaartjes gekocht voor onze liefhebber. We zijn in de batik werkplaats van een kunstenaar geweest, Egbert heeft voor zichzelf een leuk werkje gekocht. De koopgoot (Malioboro) hebben we laten schieten, het is te warm om te gaan shoppen. Nu zijn we nu in het hotel en gaan zo even zwemmen.
Na het zwemmen heeft Iris een afspraak gemaakt voor een massage, voor het eten laat zij zich nog even lekker masseren en daarna dineren we lekker in het hotel. Het eten in het hotel is lekker en goed.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo Egbert en Iris,

Hier ben ik weer even !

Imposant he "De Borobudur" en "De Prambanan", zo indrukwekkend en immens groot.
Ik ben eigenlijk benieuwd hoeveel torens er (nog) overeind staan bij tempelcomplex; De Prambanan.
Toen wij er waren stonden er 7 maar nadien is er een vulkanische uitbarsting geweest. Ik hoop in ieder geval dat het herstelt kan of gaat worden.

Nog even....... en dan gaan jullie naar De Bromo. Ik hoop dat er geen wolken zijn tijdens de zonsopkomst en dat de hemel een grote prachtige vuurzee word.
Tip ; Kleed je goed aan, het is er behoorlijk koud. Maar als eenmaal de zon er is, is het weer zo bloedheet.

Fijne vakantie nog in het prachtige Indonesie .......

Groetjes Corine
(zusje van Liesbeth)

Iris zei

Hallo Corinne, ze staan er nog maar ze zijn wel beschadigd door de laatste aardbeving. Nu proberen ze eerst deze schade te herstellen voordat ze verder gaan met de opbouw van de andere torens. We konden er ivm gevaar voor vallende stenen helaas niet naar binnen.