maandag 1 oktober 2007

Mencret!! (vervolg)


Vandaag 1-10 werd Egbert wakker met buikpijn, ook feest dus. Ik was inmiddels al opgeknapt en hij ging nu dus aan de pil. Ook nu hadden we weer een aangepast programma, de geplande treinreis vandaag hebben we geskipt. We zijn met het busje via een heel mooie route langs prachtige sawahs en een mooi uitzicht over een kali, naar Kampung Naga gegaan. Dit is een Sundanees bergdorpje waar de mensen nog op de traditionele manier leven. Ze gebruiken alle middelen uit de natuur en leven ze in houten huisjes. Er wonen nu 312 mensen en er zijn 110 huisjes die allemaal even groot zijn. Het dorpje met daken van stro, omgeven door steile bergen ligt aan een kabbelend riviertje.
Om er te komen moesten we een steile trap met 360 treden af. Vanaf de weg kun je de kampung niet zien liggen. Daar werden we door een bewoner rondgeleid door het dorp en mochten we even kijken in zijn huis. Het was er heel stil en rustig, alleen natuur geluiden. Ik mag met de vrouwen rijst stampen. (Zij krijgen de slappe lach van mijn gestuntel!)Ondertussen laat onze gid ons het dorpje zien en moeten we ook wat in het gastenboek schrijven. Wat mij het meest is bijgebleven waren zijn bruine pret oogjes toen hij begreep dat wij wisten wat hamsters waren, hij vond dat het lekkerste eten wat er was, en delicatesse!! Als laatste heeft hij voor mij nog een mooie sprinkhaan gevlochten van een rietstengel.
Egbert was erg moe geworden van dit 'uitje' en deed in de auto even een dutje, In een klein restaurantje lunchen we, de soep is lekker verder eet ik alleen wat witte rijst en foe yong hai. Thee en wat fruit toe en we kunnen er weer tegen. OP weg naar het hotel in Baturaden maken we nog een korte stop bij een smidse en een plek langs de kali waar zand wordt gewonnen. Mannen sjouwen volle manden met nat zand langs een smal pad omhoog.
We zijn nu in Baturaden in een mooi hotel met een fantastisch uitzicht.


Deze foto geeft een beeld van het uitzicht vanuit onze hotelkamer in Baturaden. Dit is de Gunung Slamet

Egbert is nog niet helemaal opgeknapt maar hij voelt zich al beter. We hebben hier geen bereik met de telefoons, we hebben geprobeerd naar huis te bellen maar dat lukte niet. Morgen doen we wel een nieuwe poging.
Groetjes

Geen opmerkingen: