vrijdag 5 oktober 2007

Er loopt een witte in de wijk






Deze dag (5-10) hebben we een kort programma van een 1/2 dag, dan kunnen we ook een beetje bijkomen van alle indrukken en ons voorbereiden op de Bromo de volgende dag. Via de appelstad Batu rijden we richting Malang. We gaan naar Candi Singosari maar ook naar de kampung die daarbij ligt. Ook had Dewo het gehad over paardrijden..... Hoezo rustig dagje??
Het blijkt allemaal heel erg mee te vallen bij de ingang van da kampung staan nog 2 oude beelden die bij Candi Singosari horen. Het zijn de oude stenen poortwachters. Dan lopen we de kampung op, we trekken vooral bij de schoolkinderen die net vrij zijn veel bekijks, vooral Egbert krijgt veel aandacht. De jongens vinden Egbert wel heel erg wit. We wandelen door de kampung, Dewo verteld over de manier van leven hier in deze kleine woongemeenschap. Over de regels die ze hebben en het alarmsysteem..

Via de was plaats lopen we de kampung weer uit naar de weg waar een koetsje staat te wachten. (dit bedoelde Dewo dus met 'paardrijden') Het koetsje brengt ons naar Candi Singosari een kleine tempel ter ere van Shiva. Nadat we deze kleine tempel bekeken hebben gaan we naar Malang. Daar lopen we langs een klein dieren marktje...voor ons niet echt interessant. Maar gaan daarna even wat drinken bij de beroemde 'Toko Oen'. Het is wat ons betreft nog te vroeg om te gaan lunchen dus besluiten wa dat niet bij Toko Oen te doen maar in het hotel in Batu.

Geen opmerkingen: